kunst

Beeldentuin Prinsenbeek en Galerie De Nispenhoeve organiseren tentoonstellingen. We werken steevast met een groep beeldend kunstenaars om onze gasten verscheidenheid te tonen. Hoe mooi is het een kans te kunnen bieden voor een debuutexpositie aan jonge kunstenaars. Samen exposeren met een aantal ervaren kunstenaars. "Jong leert van oud. Oud geniet van jonge energie".
De kunst varieert van klassieke bronzen tot abstracte tekeningen. Van groot naar klein en van textiel, hout en papier maché tot ijzer. De combinatie van beeldende kunst met poëzie en muziek is voor veel gasten een voltreffer.

Galerie De Nispenhoeve is groot, 450 m2 . Er is uitstekende verlichting en op houten en witte wanden kunnen dertig tot zestig schilderijen worden getoond.  Er is een grote verrijdbare wand voor een inrichting op maat. Er zijn circa twintig sokkels, side-tables en kleine tafels voor beelden.  De Vlaamse schuur wordt verwarmd. Grote leestafels bieden verpozing voor kunstliefhebbers. Ze kunnen er genieten van 'n bibliotheek met ruim honderd kunstboeken.  
Beeldentuin Prinsenbeek biedt veel ruimte voor beelden, sculpturen, installaties. Recent is een expositie uitgevoerd met ruim 150 beelden die allemaal prima tot hun recht komen. Elke kunstenaar krijgt vrijheid om de kunstwerken te plaatsen. Er is een cortenstalen wand om werken voor te plaatsen of aan op te hangen. 'n  Stretch- tent van 100 m2 beschermt beelden voor takken en regen. Gasten kunnen er tot rust komen.

Er zijn werken die tot onze vaste collectie behoren. Oogvangers zijn 'n beeld van Fanizani Akuda, 'n schilderij van Riet van der Hoeven en één van Christiane Vleugels en textiel origami werk van Samira Boon.

Wil jij ook exposeren?
Meld je aan op deze site en toon met  Instagram of website jouw kunst. De kosten zijn beperkt. Met 'n bijdrage per kunstenaar van ~75€ financieren we marketing en reclame (o.a. flyer, pers en promotie op sociale media), kosten van inrichting, schoonmaak en verwarming en we zorgen voor levende muziek, een passende presentatie voor de officiële opening.  Voor solo exposities, die we beperkt toestaan, maken we op maat afspraken.

Bedenk 't amusante advies van 'n groot kenner: "Het is 'n bijzonder spannende ruimte om als kunstenaar je werken te laten zien. In de Vlaamse schuur moeten de kunstwerken concurreren met de omgeving, de achtergrond en de gebinten. De bezoekers moeten actief kijken om de kunst te kunnen beleven. En dat is echt anders als in moderne galeriën en musea. Dat zijn vaak cultuurtempels met 'n geur van heiligheid. Licht wordt als 'n aureool om elk schilderij getoond met steriele witte muren. Niets van dat al in deze galerie." (dixit Rene Bastiaanse, museumdirecteur Markiezenhof en rijksarchivaris Brabant).

Een andere spreker, de ondernemer en stichter van "Art in the Park" in Vlaanderen, Johan Cattersel is optimistischer: "Wilma en John verzekeren me en ik heb dat inmiddels al enkele malen mogen ervaren, dat het op De Nispenhoeve altijd mooi weer is. De Nispenhoeve is 'n bijzondere biotoop. Dat komt zo is mijn gedacht aan de warme mensen die hier hun kunst tonen en aan de vele gasten die naar alle tentoonstellingen komen kijken."

De voordelen van

Exposeren bij
De Nispenhoeve

De galerie verzorgt het ophangen van schilderijen. Er zijn voor sculpturen sokkels beschikbaar.
We bieden een cultureel programma met muziek en/of poëzie naast de beeldende kunst.

De Nispenhoeve heeft een grote schare kunstvrienden die oa een nieuwsbrief met veel informatie over kunstenaars ontvangen.
De Nispenhoeve wordt goed gevolgd op sociale media.  
Journalisten en andere media worden benaderd door De Nispenhoeve.

De exposities worden vooral goed bezocht op zondagen.  
Gasten kunnen op doordeweekse dagen een afspraak maken. We ontvangen business clubs en verenigingen op doordeweeksemiddagen en avonden.

Opening Beeldentuin Prinsenbeek door  Golden Earring Cesar Zuiderwijk

video van media specialist Sander Vissers ter gelegenheid van de expositie “Oorsprong”

Uw vraag ?

Bedankt! Uw aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nieuwsbrief kunst activiteiten?

Wilt u op de hoogte blijven van de kunstactiviteiten van Galerie De Nispenhoeve en Beeldentuin Prinsenbeek?
Vul uw email adres in en we sturen u maximaal vier keer per jaar een nieuwsbrief.
U geeft ons toestemming om uw naam en contactgegevens voor dit doel te gebruiken

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.